Bemutatkozás

Az A&E Média Group Kft azért hozta léte a www.alapitvanyokgazdalkodasa.hu oldalt, hogy a hazai lakosság tisztán és jól átláthatóan meggyőzödhessen arról, hogy mely civíl szervezetek (alapítvány, közalapítvány, egyesület) hogyan tartják be a közpénzekkel való gazdálkodásukra és a közzétételi kötelezettségükre vonatkozó törvényi és jogszabályi előírásokat.
Célunk, hogy a hazai lakosság támogatási szándékát elősegítsük, a jól gazdálkodó civil szervezetek irányába, ezért az oldalunkon a látogató kettő kategóriában találja meg a civil szervezeteket.

1. A Gazdálkodása Átlátható kategóriába kerülnek azok a civil szervezetek melyek betartják a gazdálkodásukra és a közzétételi kötelezettségükre vonatkozó törvényi és jogszabályi előírásokat.
  2. A Gazdálkodása Nem Átlátható kategóriába azok a civil szervezetek kerülnek akik a gazdálkodásukra és a közzétételi kötelezettségükre vonatkozó törvényi és jogszabályi előírásoknak nem tesznek eleget. Így a lakosságnak lehetősége lesz ,hogy valós és reális információk alapján eldöntse mely civil szervezeteket szeretné támogatni.

Közlemény

2017.03.02-án az Index.hu oldalán megjelent cégünkről egy cikk.

A cikk tartalma nem fedi a valóságot. A minket ért vádakra ezen a felületen kívánunk reagálni.

A weboldalt azért hoztuk létre, hogy ha egy magánszemély vagy cég szeretne egy civil szervezetet támogatni, vagy már támogat egyet, akkor megnézhesse, hogy az adott civil szervezet mennyire tartja be a közzétételi kötelezettségét (vagyis mennyire tájékoztatja támogatóit arról, hogy mire használja fel a kapott támogatást vagy adományt).

Hogyan kerül valaki a Gazdálkodása nem átlátható kategóriába:

Nem azért kerül valaki a Gazdálkodása nem átlátható kategóriába, mert nem FIZET! (ahogy ezt a cikk írója feltételezi), hanem azért, mert nem tájékoztatja támogatóit a törvényi előírásoknak megfelelően, valamint a mi tájékoztatásunk ellenére sem tesz eleget a rá vonatkozó törvényeknek.

(A hiányosságokat az aktuális törvénnyel igazoljuk!)

Hogyan kerülhet a civil szervezet a Gazdálkodása átlátható kategóriába?

1. Ha megfelel a közzétételi kötelezettsége a törvényben előírtaknak (minden nyilvános adata elérhető mindenki számára)
    • Ha nem szeretné igénybe venni pénzügyi szolgáltatásunkat akkor is ebben a kategóriában fog szerepelni, mert az adatok nyilvánosak, de weboldalunkon nem tud támogatást gyűjteni (1% űrlap letöltés, bankkártyás rendszeren keresztül adománygyűjtés).
    • Ha betartja a közzétételi kötelezettségét és kéri a szolgáltatásunkat akkor elérhetővé teszük számára az 1% -os űrlap letölthetőségét valamint a bankkártyás rendszert is.
  2. Ha az adott civil szervezet szeretné a közzétételi kötelezetségét a törvények szerint betartani, de nem tudja mit kell tennie és segítségünket kéri

Ezek a civil szervezetek csak és kizárólag a hiányosságok pótlása után tudnak felkerülni a Gazdálkodása Átlátható oldalra, tehát a cikk állításával ellentétben nem vásárolhatják be a magukat a kategóriába!!! Nem lehet a hiányosságok pótlása nélkül a Gazdasága Átlátható kategóriába bekerülni!!! Nem elég ha fizet a szolgáltatásunkért, a civil szervezet előbb köteles hiányosságait pótolni!!!

A zsarolásra, csalásra és a megtévesztésre vonatkozó vádak minden alapot nélkülöznek és visszautasítjuk őket.