A Vésztői Szabó Pál Általános Iskola Tehetséges Diákjaiért Alapítvány

1% összege 2014: 224 000 Ft

1% összege 2015: 209 000 Ft

1% összege 2016: 234 000 Ft

Az Alapítvány gazdálkodasá és közzétételi kötelezettsége megfelel a törvényi és jogszabályi előírásoknak.

Támogatást nyújt a tartósan kimagasló tanulmányi eredményt elérő tanulók továbbtanulásához, fokozott iskolán belüli képzéséhez, önképzéséhez, pályázati keretek között ösztönzi a tehetséges diákokat egy-egy szakterület felfedezőbb megismerésére, valamint nyelvtanulásra.

Kérjük továbbra is támogassa adója 1%-val az Alapítványunkat.

Adószámunk: 18375011-1-04

Támogatásaink 2016.

Bevétel:1 160 000 Ft , az 1% összege:234 000 Ft
Cél szerinti juttatás összege:1 059 000 Ft
A tanév végén a jól teljesítő diákok Könyv-pénz jutalomban részesültek
2 db nyári tábor megszervezése és lebonyolítása.( Gyermekmosoly tábor 50-70 fő vet részt ,ÖKÓ tábor a Vidra tanyán 40 fő vet részt )
Működési költség.

Támogatásaink 2015.

Bevétel: 1 234 000 Ft az 1% összege:209 000 Ft
Cél szerinti juttatás: 1 059 000 Ft
A tanév végén a jól teljesítő diákok Könyv-pénz jutalomban részesültek
3 db nyári tábor megszervezése és lebonyolítása.( Gyermekmosoly tábor, ÖKÓ tábor Káptalanfüredi tábor)
Működési költség.

2017-06-02
VADNYUGATI KALAND 2017
Már néhány napja számolgatták a gyerekek: Hányat kell még aludni június 2-ig, az osztálykirándulás napjáig?

Péntek reggel nagy izgalommal sorakoztunk – első, második, harmadik osztályosok – az iskola folyosóján, várva a békési „CSAVARGÓ – TOURS” buszait.
Jó volt megérkezni a kb. 2 órás utazás után Csongrád-Bokros Vadnyugati Városába, ahol a sheriffné fogadott bennünket.

Minden osztály, csoport megismerkedett a csoportvezetőjével, aki megmutatta a táborhelyeinket és a nap folyamán kalauzolt bennünket.

A Vadnyugati Város elsősorban szabadtéri program, ahol a sápadt arcú cowboyok és a rézbőrű indiánok világát idéző, western hangulatú ügyességi játékok várnak a gyerekekre és a játékos kedvű felnőttekre.
Az időjárásjelző megtekintése után próbára tehettük tájékozódó képességünket az indián útvesztőben, labirintusban.

Azt is megtudhatta mindenki, hogy milyen hosszút tud távolugrani helyből és nekifutásból.   A patkóhajítás farúdra célbadobó képességünket fejlesztette.
Ugyancsak ezen képességünkre volt szükségünk akkor, amikor a sheriffné elnyűtt csizmájával próbáltunk fahordóba betalálni.
Rácsodálkozhattunk arra, hogy milyen volt a sheriff irodája és a börtön, ahová a banditákat zárták.

A vadnyugati múzeum részeként működő szalonba, igazi csapóajtós vadnyugati kocsmába is beülhettünk.

Nagy sikere volt a vadnyugati rodeónak, ahol mindenki kipróbálhatta meg tud-e maradni az izgő-mozgó bika hátán.

Kipróbálhattuk, milyen ügyesen tudjuk használni az indiánok egyik nagyon fontos eszközét, a tomahawkot, vagyis a baltát. A sok-sok érdekes játék után jól esett a pihenés és az ebéd.
Ebéd után az ajándéküzlet kínálatából válogattak nagy érdeklődéssel a gyerekek.
Volt lehetőségünk a nevetőizmaink edzésére a western show interaktív műsora alatt. Itt Tom sheriff és felesége nagyot alakított.

A műsort követően aranyat mostunk a város sekély vizű tavában. Az aranyláz magával ragadta a gyerekeket, így az aranymosás nagy kedvenc lett mindenki számára. A kavicsos tóból az erre a célra készített edénnyel kimosták az „aranyrögöt”.
Élvezhettük állatsimogatás közben a kecskék, barik, nyuszik puha, selymes bundájának tapintását.

Megmutathattuk, milyen jó nyomolvasók vagyunk. hogyan jutunk el az „üvöltő” célig.
A mocsárból is mindannyiunknak sikerült szerencsésen kijutnia.
A nap végén jutalomképpen mindenkinek a fejére kerülhetett egy kedves indián fejdísz.
Észre sem vettük az idő múlását – olyan hamar eltelt a napunk – és újból a buszon találtuk magunkat.

Sok élménnyel gazdagodva indultunk haza, Vésztőre.
Útközben, Békésen még megálltunk egy nagy adag fagyira.

Vidáman, jókedvűen telt a nap, amit sok-sok elkészített fénykép is bizonyít. Ezt a programot jó szívvel ajánljuk minden alsó tagozatos kisgyereknek, de még játékos kedvű nagyobbaknak és felnőtteknek is.

Vargáné Szabó Magdolna

2017-03-24
Jótékonysági est
A Szabó Pál Általános Iskola és AMI és „A Vésztői Szabó Pál Általános Iskola Tehetséges Diákjaiért Alapítvány” 2017. március 24-én este 17 órai kezdettel első alkalommal szervezett egy egész estét betöltő műsoros estet a Sinka István Művelődési Központban jótékonysági céllal az iskola alapítványa javára.

A Vésztői Szabó Pál Általános Iskola Tehetséges Diákjaiért Alapítvány nyitott bármely magyar vagy külföldi természetes és jogi személy számára, akik céljaival egyetértenek és azok megvalósítását pénzbeli vagy természetbeni adományokkal, vagyonrendeléssel, ill. az adó 1%-ával segíteni kívánják.

Az alapítvány azóta, minden évzárón és ballagáson jutalmat és támogatást nyújt a tartósan kimagasló tanulmányi eredményt elérő tanulók továbbtanulásához, pályázati keretek között ösztönzi a tehetséges diákokat egy-egy szakterület felfedezőbb megismerésére, valamint nyelvtanulásra: a sikeres nyelvvizsgák honorálásával, tanulmányi, kulturális és sportversenyek, valamint a tehetséggondozást szolgáló programok támogatásával.

Feladata civil szervezetek, ezen belül alapítványok számára kiírt pályázatokon elnyert összegek fogadása és meghatározott célra történő felhasználása, pl. táborok támogatására.

Alapítványi induló tőkeként az iskola, mint alapító 120.000 forintot helyezett betétbe az OTP Bank vésztői fiókjánál.

Az alapítványi tőke és a számlájára történő befizetések, ezek hozadéka, az alapítványnak juttatott adományok, az alapítvány vagyona.

Az alapítványnak felajánlott céljuttatások az adományozó előírása szerint, az alapító okirat keretei között használhatók fel.

Az alapítvány kezelője az 5 főből álló alapítványi tanács, a kuratórium, melynek elnöke Kurucsó Zsigmondné 20 éven át erős hittel „egy jó ügyért” és nagy lelkesedéssel, kitartóan önként tette a dolgát. Ezt a munkát folytatja töretlen lelkesedéssel a jelenlegi kuratórium: Juhász Lászlóné alelnök, Bak Mihályné és Bondár Lászlóné törzstagok, továbbá Balog Zsigmondné elnök és a legfiatalabb kuratóriumi tag Szőke Andrea, akik jelenlétükkel is támogatták a Jótékonysági estet.

Az est házigazdája Pálfi Katalin volt a Szabó Pál Általános Iskola pedagógusa.

A rendezvény a 3. évfolyam társastánc növendékei táncával kezdődött, angolkeringő formációt mutattak be. Felkészítő tanáruk: Kiss Viktória.

Majd Molnár Sándor Vésztő város polgármestere nyitotta meg a Jótékonysági estet.

A négy meghívott fellépő önzetlenül, első szóra, örömmel vállalta céljaink támogatását, műsorszámaikkal tették színessé, tartalmassá az estet, és mindegyiküknek van valamilyen kötődése Vésztőhöz.

Elsőként Orosz György napjaink egyik legnépszerűbb stand-up humoristája lépett színpadra, aki egy kedves vésztői barát meghívására jött el hozzánk.

Ifj. Mahovics Tamás néptánc szólista következett, aki a Felszállott a páva népi tehetségkutató versenye után máris elindult a világhír felé, édesapja Mahovics Tamás, az Alapfokú Művészeti Iskola tanára készítette fel.

Szabó Krisztián amatőr bűvész, aki térségünkből származik, egy rövid időre kiszakította a közönséget a hétköznapok mókuskerekéből beszédes bűvész trükkjeivel és zenés illúziókkal, és aki már nem először vitte ebbe a varázslatos világba nézőit ezen a színpadon.

Ezután lépett színpadra Hevesi Imre zenész, előadóművész és zenetanár is egy személyben, sokak kedves ismerőse már Vésztőn, akit több mint három évtizede színpadon tart a közönség. Előadása nagyon vidám, lendületes volt, ami a közönséggel való állandó és folyamatos kapcsolattartásnak köszönhető.

A tombolasorsolás előtt Tölcsér Jánosné, az iskola igazgatója zárta be az előadói estet. A sok értékes tombolatárgy (a főnyeremény egy táblagép volt) sorsolása tette még izgalmasabbá az est további részét.

A jó és nemes ügy érdekében, a gyerekekért erős összefogásról tettek bizonyságot ismét a szülők, vállalkozók, a vésztőiek.

Köszönet mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta ezt a nagyszerű kezdeményezést.

A minden várakozáson felüli, a belépő- és támogatói jegyek, adományok és a tombola bevételéből származó összeget, az összesen 950 000.- Ft-ot, „A Vésztői Szabó Pál Általános Iskola Tehetséges Diákjaiért Alapítvány” számlájára helyeztük.

A teljes bevételt a Jótékonysági est kitűzött céljának megfelelően udvari padok, asztalok, játékok vásárlására fogjuk fordítani, melyek a szabadban tartott órák lehetőségét és az iskola tanulóinak udvari kényelmét, játékát és szórakozását szolgálják.

a Kuratórium nevében Balog Zsigmondné elnök