Agrárszakoktatás Fejlesztéséért Alapítvány

Bevétel : 2014: 115 000 Ft

Bevétel : 2015: 127 000 Ft

1% összege : 2015: 127 000 Ft

Az Alapítvány gazdálkodása és közzétételi kötelezettsége 2014-től megfelel a törvényi előírásoknak.

Az agrár műszaki képzésben résztvevő tanulók képzésének segítése, nevezettek szakmai továbbképzésének, átképzésének támogatása, tanulók hasznos szabadidő eltöltésének elősegítése, szaktanárok és tanulók külföldi tapasztalatcseréjének finanszírozása.

Támogassa Alapítványunkat adója 1%-val továbbra is.

Adószámunk: 19246176-2-18

A Kuratórium.

Az Alapítvány feladatának tekinti, a tanulókat eljuttatni olyan szakmai rendezvényekre melyeket az iskola részben támogatni tud , segíti tanulást segítő eszközök fejlesztését, szabadidős programok lebonyolítását.

Bevétel 2015: 127 000 Ft ebből az 1% összege 127 000 Ft
Agrárképzés támogatása 40 000 Ft
Szabadidős tevékenység 10 000 Ft

Bevétel 2014:115 000 Ft ebből az 1% összege 115 000 Ft

Agrárképzés támogatása 78 000 Ft

2017-01-06
Újra „Szőcsényben” jártunk
Ha január, akkor itt a természetismereti vetélkedő első fordulójának beküldési határideje – ezt nálunk már szinte mindenki tudja. Így aztán az idei tanévben is, mint az előzőekben is, megindult a totózás – természetesen csak a természetismereti kérdések tekintetében. Öt csapatunk vállalkozott arra, hogy megbirkózzon a feladatokkal: 2 szakközépiskolai és 3 szakgimnazista csoport.

Az első akadályon túl következett a 2. próbatétel: ki tudja leginkább megjeleníteni a természetet illusztrációval és hozzá irodalmi alkotással. Csapataink ezt a feladatot is megoldották.
A harmadik, mindent eldöntő megmérettetésre 2 csapatunk jutott be, egy 9.-es és egy 12.-es. Az elméleti kérdések megválaszolása, kreatívkodás mindkét csoportnak jól sikerült. A délutáni feladatok rendszerint ügyességi akadálypálya teljesítését jelentik. A 12.-es csapat „előnnyel bírt”, hiszen ők már rutinos versenyzőknek számítanak itt – 4 éven keresztül mindig bekerültek az utolsó fordulóba is. Most is szuperül teljesítettek. A 9.-esekre is méltán lehetünk büszkék, hiszen szépen megállták a helyüket ők is.
A vége nagyon örömteli lett ennek a vidám, élménydús napnak: egy 7. és az 1. helyezés!
Gratulálunk mindkét csapatnak!
A csapatok tagjai: Berki Bettina, Pék Vivien, Szimiczki Gabriella (9.C, 7. helyezés) és Folta Ramóna, László-Simon Vivien, Péter Alexandra (12.C, 1. helyezés)

2016-10-13
Tinódi Atlétika Kupa Pünkösthy Huba Emlékverseny 2016
2016. október 13-án iskolánk 6 tanulója szerepelt eredményesen a sárvári Tinódi Gimnázium által meghirdetett atlétika versenyen, melyet a szombathelyi Sugár úti Sportcentrum pályáján rendeztek meg.

Miklós Mónika 140 cm-t átugorva szerezte meg a 3. helyezést női magasugrásban.

Dögei Balázs 145 cm-ig jutott és ezzel az eredménnyel korcsoportjában, férfi magasugrásban a 9. helyen zárt.

Horváth Xavér 5.52 m-rel férfi távolugrásban a 4. helyen végzett.

Varga Laura női távolugrásban 3,84 m-rel korcsoportjában a 9. helyen zárt.

Kalmár Erik a 6 kg-os súlygolyót 10,93 m-re lökte, és ezzel az eredménnyel korcsoportjában megszerezte a 2. helyezést.

Tímár Dániel a 3000 m-t 11,52 perc alatt teljesítette, amivel korcsoportjában a 4. helyre futott be.

Gratulálunk diákjainknak a szép eredményekhez.

Ujváriné Kántor Mária
testnevelő tanár

Rendészeti csapatverseny Körmenden
Az idei tanévben először vett részt iskolánk a 11-12. évfolyamosok számára meghirdetett Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyen.

A verseny elődöntőjét 4 középiskolában rendezték meg, mi Körmenden próbálkozhattunk. A verseny komplexitását mutatja, hogy mind az elméleti tudásról, mind a fizikai erőnlétről számot kellett adni.
A versenyre 12.-es csapattal érkeztünk, 4 lány vállalta a megmérettetést. Az elméleti, katasztrófavédelmi és büntetés-végrehajtási feladat nagyon jól sikerült. A fizikai felmérést nehezítette a zord időjárás is, ennek megoldása kevésbé volt sikeres.
Sajnos az országos döntőbe nem jutott be a csapatunk, de hasznos és vidám napot tölthettünk a körmendi szakközépiskolában.
Köszönjük a lányoknak a részvételt, iskolánk hírnevének öregbítését.
Versenyző tanulóink: Ávár Katalin, Folta Ramóna, Kovács Melinda, Papp Bernadett 12.C osztályos tanulók.
További szép eredményeket kívánunk!