A Bicskei Szent László Általános Iskoláért és Nebulóiért Alapítvány

184944 86-1-07

Bevétel 2015: 507 000 Ft

Bevétel 2014: 864 000 Ft

1% összege 2015: 496 924 Ft.A NAV kedvezményezettek táblázat szerint.

Az alapítvány célja:

Az iskola alapítványát az idejáró növendékek jó szándékú szülei hozták létre, azzal a szándékkal, hogy sokoldalúan tudják segíteni a közoktatási feladatok ellátását, a szakmai tevékenységekkel összefüggő tárgyi és épületkörnyezeti feltételek javítását, fejlesztését.

Közhasznú tevékenységei:

Az intézményben folyó keresztény erkölcsön nyugvó nevelés támogatása.

Köszönjük a kedves szülőknek, támogatóknak, hogy adójuk 1 %-val segítették, segítik A Bicskei Szent László Általános Iskoláért és Nebulóiért Alapítványt céljainak, terveinek megvalósításában.

Amennyiben anyagi lehetőségeik engedik, és azonosulni tudnak az Alapítvány céljaival a továbbiakban is örömmel fogadjuk adományaikat, 1 %-os felajánlásaikat.

Az alapítvány célja:

Közhasznú tevékenységei:

• Az intézményben folyó keresztény erkölcsön nyugvó nevelés támogatása.

• Kiemelkedő jelentőségű a szociálisan rászorulók segítése, a kiváló teljesítményt nyújtó tanulók jutalmazása, kirándulások pénzügyi támogatása.

• Széleskörűen segíti a szabadidős és kulturális programok szervezését, finanszírozását.

Köszönjük a kedves szülőknek, támogatóknak, hogy adójuk 1 %-val segítették, segítik  A Bicskei Szent László Általános Iskoláért és Nebulóiért Alapítványt céljainak, terveinek megvalósításában.

Oktatást segítő eszközök: könyvek,szakköri alapanyagok,notebook,

Szolgáltatások: uszásóktatás,uszodahasználati díj, múzeumi belépők,nevezési díjak,finanszírozása.:
496 924 Ft

A Szt.László Ált. Iskola részére eszközös szolgáltatások beszerzése: 50 000 Ft

Szolgáltatások igénybevételének finanszírozása (uszásóktatás,tanulmányi versenyek nevezési díja,múzeumi belépők ,)
Oktatást segítő eszközök beszerzése.(könyvek,szakköri alapanyagok ,notebook,): 634 248 Ft

Versmondók, ha találkoznak

Abból versengés és verselés lesz. A Vajda János gimnázium, a hetedik és nyolcadik osztályos korcsoportú diákokat hívta verset mondani. A találkozón diákjaink kiválóan szerepeltek. Földesi Zsóka és Sípos Zoltán első helyezést, Bene Luca Borbála második helyezést, Vezsenyi Bagoly Takács Péter harmadik helyezést ért el. Köszönjük Hunyadi Ágnes tanárnőnek a kiváló felkészítő munkát.

Focikupa

Egyházmegyei focikupát szerveztünk alsó tagozatos diákoknak. Jöttek is az egyházmegye minden iskolájából a sportolni szerető gyermekek. A szervezésben kiválóak voltunk, a futball teljesítmény az ötödik helyre volt elegendő. Helyt álltunk a kitűnő mezőnyben. Köszönjük Bea néni és a szervezők áldozatos munkáját.

Master gamer

A Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont regionális versenyt rendezett általános iskolásoknak és középiskolásoknak. Az angol nyelvű verseny, sokkal inkább komoly megmérettetés, semmint tét nélküli játék, bár a mesterjátékos elnevezés mást sugall. Iskolánk először vett részt ezen a rendezvényen, és a Winner nevet viselő csapata, Behunszki Dóra, Balogh Csenge és Tarnóczy Júlia, negyedik helyezést ért el. Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáruknak Kiss Kati néninek.

Fény a gyermeklelkekben, rajzokon

Egyházmegyei iskolák rajzversenyén vett részt iskolánk. Jézus a fény címmel és témával készülhettek az alkotások. Minden osztályból egy gyermek mérethette meg magát a nemes versengésben. Iskolánkat Hős Adél első osztályos, Fogarasi Áron második osztályos, Halász Panna harmadik osztályos, Ódor Erik negyedik osztályos, Lokodi Kamilla ötödik osztályos, Ódor Lili hatodik osztályos, Behunszki Dóra hetedik osztályos, és Bóka Zsanett nyolcadik osztályos tanuló képviselte. Három első helyezést, egy második és egy harmadik helyezést értek el diákjaink. Gratulálunk nekik, és köszönjük az őket felkészítő tanároknak a kiváló munkát.

„Nincs kegyelem”

Az egyházmegyei történelmi vetélkedő ebben a tanévben a Tatabányai Szent Margit Általános Iskolában került megrendezésre. Az előzetesen megadott történelmi kor, téma, az Árpád-ház, Magyar boldogok és szentek életének témaköre volt. Helyesen megoldott teszt, történelmi évszámok, adatok, helységek, mondák, legendák, összefüggések felismerése, tudása, az Árpád-ház története szempontjából fontos események pontos ismerete kellett a győzelemhez. Két csapattal vettünk részt a nemes versengésben, könyörületességet nem ismerve meg is szerezték diákjaink az első és a második helyet. Az első helyet megszerző csapatot Kállay Blanka, Kállay Kati, Balku Édua alkotta. A második helyezett csapat tagjai kun Gergő, Behunszki Dóra és Tenyei Tóth Kristóf voltak. Gratulálunk Hunyadi Ági néni kiváló felkészítő munkájához, és nagyon büszkék vagyunk, évek során elsajátított tudásukat megmutatni is képes, diákjainkra.