A Jövő Nemzedékéért Alapítvány

Bevétel 2015: 1 176 000 Ft

Bevétel 2014: 1 070 000 Ft

1% összege 2015: 404 835 Ft A NAV kedvezményezettek táblázat szerint

Az alapítványt dr. Ótós Miklós alapította 1992-ben, városi képviselői tiszteletdíjának összegét ajánlotta fel

-az oktatás színvonalának további emelkedése céljából,

-az anyagilag nehéz körülmények között lévő tanulók szociális ellátása céljából.

Az alapítvány anyagi elismerésben kívánja részesíteni azon tanárokat, akik hivatástudattal áthatva tartósan magas színvonalon végzik munkájukat

-WIGAND JÁNOS - DÍJ

Az alapító igazgató emlékére annak a tanárnak, aki folyamatos hivatástudattal áthatott oktatói tevékenységével, szakmai munkájával és erkölcsi magatartásával tanártársai nagyrabecsülését váltotta ki.

-TANULÓK DÍJA

Annak a tanárnak adható, aki a diákság véleménye alapján olyan oktatási tevékenységet végez, illetve magatartást tanúsít, mely példaértékű.

Az alapítvány támogatni kívánja a kiváló tanulói teljesítményeket is.

-TANÁROK DÍJA

Azon végzős tanulóknak adható, akik tanulmányi munkájukkal, kiemelkedő kulturális vagy sport tevékenységükkel az iskola hírnevét öregbítették.

-DR. KELEMEN ENDRE – DÍJ

A biológia tudományok kiváló művelője részére, aki a biológiai tanulmányok magas szintű műveléséről tett tanúbizonyságot.

Az alapítvány adószáma: 19232094-1-17

Támogassa alapítványunkat adója 1% -nak felajánlásával.

-az oktatás színvonalának további emelkedése céljából,

-WIGAND JÁNOS - DÍJ

-TANULÓK DÍJA

Az alapítvány támogatni kívánja a kiváló tanulói teljesítményeket is.

-TANÁROK DÍJA

-DR. KELEMEN ENDRE – DÍJ

Az alapítvány adószáma: 19232094-1-17

Támogassa alapítványunkat adója 1% -nak felajánlásával.

2015. Célszerinti támogatás:595 000 Ft
1% összege:396 000 Ft a Beszámoló szerint.

Támogatások:

Kiemelkedő teljesítményű diákok támogatása.
Szociálisan rászoruló diákok támogatása (7 fő )
Az Alapítvány támogatta a kiváló teljesítményt nyújtó tanulókat,(Garay emlékérem kitüntetettje ), a tanárok díjazottait.( 7 fő )
A tanárokat a következőkkel támogattuk:
Kiváló teljesítményt nyújtó pedagógusok(Garay emlékérem pedagógus kitüntetettje )
Tanulók díjának kitüntetettje díjjal.

Cél szerinti támogatás 880 000 Ft
Az 1% összege:575 799 Ft ,ebből felhasznált összeg a tárgyévben.180 000 Ft.

Az Alapítvány 2014-ben is az alapító okiratnak megfelelően végezte a tevékenységét , a ballagási ünnepség keretében 2014 április 30-án elismerésben részesítette a kiváló tevékenységet nyujtó tanárokat (Garay-érem,Tanárok-díja, Dr. Kelemen Endre -díj,és Heilmann József-díj összesen 9 fő),tanárokat (Tanárok-díja illetve Garay.érem tanár kitüntetettje 2 fő )

Decemberben a szociálisan rászoruló jó tanulok számára beadott pályázatokat bírálta el a kuratórium, ez alkalommal 12 fő részesült támogatásban.
Az Alapítvány a közadakozásból nyujtótt támogatások eredményeként a Johannus Orgonagyár Vivaldi tipusű orgonáját vásárolta meg,mely így az alapítvány tulajdonába került.A vásárlás célja megfelel az alapító okiratban meghatározott közhasznú feladatoknak: az intézmény oktatási,művelödési színvonalának emelése.magas

0000-00-00
gimnáziumunk tagja lett az európai tehetségpontok hálózatának.

Sikeres pályázat eredményeként gimnáziumunk tagja lett az európai tehetségpontok hálózatának.

• Nagy Viktória – 10. E osztályos tanuló
    - szeptember közepén Németországban- Brandenburgban megrendezett kajak-kenu maraton világbajnokságon párosban aranyérmet, egyéniben ezüstérmet szerzett
    - szeptember végén Szegeden megrendezésre kerülő ORV-n (Olimpiai Reménységek Versenye), amely szintén nemzetközi verseny volt- aranyérmet szerzett .

• Az elmúlt tanévben is eredményesek voltunk a KÖMAL matematika versenyeiben.

• Jól helytálltak az elmúlt tanévben végzett tanulóink a felvételi eljárásban. Többségük az általuk első helyen megjelölt főiskolára vagy egyetemre nyert felvételt. A 12.A osztály felvételi átlagpontszáma 442 pont volt. Kasó ferenc 486, Lotz Anna 484 és Deutsch Eszter 481 pontot ért el.

• A Határtalanul pályázati program keretében látogatást tett tantestületünk partneriskolánkban, a Nagyberegi Református Líceumban.

• Iskolatörténetet írt a 12.A osztály érettségi eredményével: 4,83

.Honismereti tehetségműhely diákjainak cikke jelent meg a "Honismeret" című folyóiratban.

• Aranyeső hullt a Garayra a Keszthelyi Helikoni Ünnepségen. Gratulálunk diákjainknak! Köszönjük a felkészítőknek: 5 arany minősítés, 4 különdíj, 4 ezüst és 3 bronz minősítés.

• Első helyezést ért el Gárdi Dániel 11.A osztályos tanuló a Mozaik Országos Tanulmányi Versenyen matematika 11-12. tantárgyban. Felkészítő tanára: Straubingerné Kemler Anikó.

• Nagyszabású sportfejlesztések történtek intézményünkben

• Országos 2. helyezést ért el a Savaria történelem versenyen Kovács Kristóf 9.A osztályos tanuló. Felkészítő tanára: Werner István.

• A Less Nándor Földrajzversenyen az eddigi legjobb versenyzéssel 3. helyezett lett Zentai Balázs 9.A osztályos tanuló. Felkészítő tanára: Bodnárné Eőri Györgyi.

• Menza befizetés

• Tehetségsegítő munkájáért Genius Loci Díjban, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége elismerésében részesült Amrein Károly a DDKK vezérigazgató-helyettese.

• Az idei évben is sikeresen szerepeltek gimnazistáink az OKTV országos döntőjében: történelemből Csontos Gábor országos 7. helyezést ért el, felkészítő tanára Nagy László, Pápai Gábor 9. lett biológiából, 31. helyezést ért el Keresztes László matematikából, felkészítő tanára Straubingerné Kemler Anikó.