''A Füvészkertért''Alapítvány

1083 Budapest Illés u.25.
06 1/210-1074, 06 1/314-0535

Dr.Isépy István
18187197-1-42

Bevétel 2015: 2 102 000 Ft

Bevétel 2014: 1 867 000 Ft

1% összege 2015: 341 647 Ft. A NAV kedvezményezettek táblázat szerint.

Igen

Az Alapítvány közhasznú tevékenységének keretében az alábbi feladatokat támogatja:
hatékony és széleskörű ismeretterjesztő, természetvédelemre nevelő munka szervezése, irányítása, az információs rendszerek fejlesztése,
a Füvészkertnek, mint “élő múzeumnak” és az azt kiegészítő értékes gyűjteményeknek (könyvtár, herbárium, maggyűjtemény) a bővítése, fejlesztése,
a Füvészkertnek, mint kulturális örökségnek a védelme érdekében az építészeti értékek fenntartásához, működtetéséhez, valamint a gazdaságosabb üzemeltetés célját szolgáló beruházásokhoz források teremtése,
a Füvészkertet népszerűsítő rendezvények szervezése,
a Füvészkert “pihenőpark” jellegű szerepének sikeresebbé tétele

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt években támogatták a Füvészkertért Alapítványt.
Ha teheti, idén is támogasson adója 1%-ával.

Köszönjük!

Adóazonosító számunk: 18187197-1-42

Az európai egyetemek több száz éves múlttal rendelkező különleges történeti értékű, kezdetben kizárólag az oktatást szolgáló egységei a botanikus kertek.

Napjainkban azonban a nemzetközi elvárásoknak megfelelően, a botanikus kertek feladatai szerteágazóak.

Botanikus Kertünk (Eötvös Loránd Tudományegyetem Füvészkertje) sokoldalú működésének sikeres ellátása érdekében jött létre 2005 nyarán “A Füvészkertért Alapítvány”.

Célja a Füvészkert széleskörű, minden szintre kiterjedő oktató és ismeretterjesztő tevékenységének fejlesztése, támogatása, valamint a Kertnek, mint kulturális és természeti örökségnek egységes egészként történő megőrzése.

2015. 2 550 000 Ft.

85 csaoport vezetése
A Nemzeti Kultúrális Örökség Napja rendezvény megszervezése.
Két kiadvány elkészítése,kiadása.
Részvétel a Füvészkertet népszerüsítő rendezvények szervezésében.
Sakura ünnep ápr.11-12 és 18-19
Madarak és Fák Napja máj.09.
Különleges zöldségek napja máj.10.
Múzeumok éjszakája jun.20.
Paradicsomi nap a Füvészkertben. Aug.29.
Kutatók éjszakája szept.25.
Ginkgo napok okt.3-4.
Halloween a Füvészkertben okt.31.
Trópus a télben nov. 21-22.
A ''Szamoca -Tanoda '' kisgyerek programok.
Gyógynövény ismereti tanfolyam.

2014. 1 711 000 Ft

95 Csoport vezetése
Sakura ünnep márc .28.
Madarak és Fák Napja máj.10
Különleges zöldségek napja máj.11.
Virágshow a Füvészkertben juni .07.
Múzeumok éjszakája jun.21.
Paradicsomi napok a Füvészkertben. Aug.29.-30.
A Nemzeti Kultúrális Örökség Napjai. Szept.21-22.
Kutatók éjszakája szept.26.
Ginkgo napok okt.4-5.
Trópusi növények napjai nov.15. 29-30.

2014-11-25
Védettnövény-kert és Élőnövény-kataló..

2014. szeptember 25-én került sor a Fővárosi Önkormányzat (Környezetvédelmi Alap) támogatásával felújított védettnövény-kert ünnepélyes átadására, ahol így eredményesen folytatható és az érdeklődő nagyközönség számára is bemutatható a hazai védett, veszélyeztetett növényfajok hosszú évekkel ezelőtt megkezdett szaporítása, kisebb állományainak fenntartása.
Ezen a napon mutattuk be a Nemzeti Kulturális Alap és a Füvészkertért Alapítvány támogatásával megjelentetett “Index Plantarum”-ot, a Füvészkert élőnövény-katalógusát, mely a 2012. évi állapotoknak megfelelően a Füvészkertben fenntartott, több mint 8000 taxont (faj és fajta) mutatja be.

2014-11-12
KOPJAFA

2014. november 12. óta kopjafa őrzi a Füvészkertben Seregélyes Tibor (1949-2005) botanikus emlékét. A – mintegy 100 fő részvételével tartott – ünnepségen Simon Tibor professzor, az ELTE Növényrendszertani és Ökológiai Tanszéke, Isépy István a Füvészkert nevében emlékezett a természetvédelmi botanika korán elhunyt kiváló képviselőjére.