Alapítvány a Bersek Jószef Általános Iskoláért

9730 Kőszeg Táncsics Mihály u. 18.
06 94/563-158

2000
Kiss Lajos
18890679-1-18

Bevétel 2015: 234 000 Ft

Bevétel 2014: 238 000 Ft

1% összege 2015: 234 000 Ft. A NAV kedvezményezettek táblázat szerint.

Az Alapítvány pénzéből a céloknak megfelelően rendszeresen támogattuk tanulóinkat:

Támogattuk a tanulók nyári táborozását.
Hozzájárultunk a nyelvi hétre menő tanulók útiköltségeihez, a rászoruló gyerekek osztálykirándulás költségeihez, iskola által szervezett tanulmányi versenyek kiadásaihoz.
Félévente a 4. osztályos tanulókat jutalmaztuk, év végén a 8. osztályos tanulókat támogattuk.
Az iskola könyvtára részére nagy értékű könyveket vásároltunk.
A Be-Jó Táncegyüttest támogattuk.

Adószámunk: 18890679-1-18
Kérjük támogassa Alapítványunkat adója 1% -val.

Alapítvány Kuratóriuma.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó, szociálisan rászoruló tanulók 8. osztály utáni továbbtanulásának egyszeri támogatása,

országos vagy megyei hirdetésű tanulmányi versenyek nevezési díjainak átvállalása rászorultság esetén,

iskola külföldi kapcsolatainak támogatása (utazás, ajándékok, belépőjegyek biztosítása)

a pedagógiai programban meghatározott speciális tevékenységek anyagi segítése,

megyei vagy országos versenyen résztvevő tanulók útiköltségének, szállásköltségeinek részbeni átvállalása.

Cél szerinti támogatás összege: 190 000 Ft .Az 1% összegeg:234 000 Ft

Az iskola pedagógiai programjában lévő programok lebonyolitásának segítése.
A kiemelkedő teljesítményt nyújtó, szociálisan rászoruló tanulók egyszeri támogatása.
Országos és megyei hírdetésü tanulmányi versenyek díjának átvállalása rászorultság esetén.
Nevezési díjak átvállalása, tanulók támogatása (50 fő)

-Közvetlen tanulói támogatás 91 000 Ft
-BE_JÓ Táncegyüttes támogatása 42 000 Ft
-Tanulók utaztatása 57 000 Ft

Cél szerinti támogatás összege: 170 000 Ft .Az 1 % összege: 208 000 Ft.

Az iskola pedagógiai programjában lévő programok lebonyolitásának segítése.
Nevezési díjak átvállalása, tanulók támogatása

-Közvetlen tanulói támogatás 88 000 Ft
-BE_JÓ Táncegyüttes támogatása 40 000 Ft
-Tanulók utaztatása 42 000 Ft

2016-10-16
Budapesti kirándulás
2016. október 15-én már tizenötödik alkalommal vehettek részt az érdeklődő bersekes diákok egy fakultatív budapesti kiránduláson.

A hajnali hat órakor induló IC-ről Kelenföldön szálltunk le, ahol már várt ránk a külön autóbusz. Mivel a Gellért-hegy és a Budai-várnegyed is átépítés alatt áll, így a busszal jártuk körbe a Duna két oldalán fővárosunk híres látnivalóit. Első programunk a Csodák Palotájában volt, egy 1700 négyzetméteres fizikai játszóházban, ahol több mint 100 kiállított játék segítségével a gyerekek, és a felnőttek is játékosan ismerhetik meg a fizikai jelenségeket, kipróbálva-tesztelve reflexüket, ügyességüket. Pl. a fakírágyon, alkotó ingán, futó folyosón, hűtlen árnyékkal, kaotikus ingával, keringő pénzekkel, ködkamrában, légágyúval, tapadó koronggal, repülő tükörképpel, Marson való landolással. A fizika iránt érdeklődők még az Öveges teremben is részt vehettek mechanikai kísérleteket bemutató előadáson. Természetesen jutott idő egy kis Campona Üzletház-beli „shoppingolás”-ra is. Fél 2-től már a Természettudományi Múzeumba látogattunk, ahol az állandó kiállítások (Barázdás bálna csontváza, Korallzátonyok csodás világa, Sokszínű élet, Dinoszauruszok világa, Ásványok, kőzetek, drágakövek) mellett még a „Szóra bírt csontjaink” c. igen érdekes vándorkiállítást is megtekintettük. Itt a Magyarország területén élt elődeink arcvonásait, betegségeit, jó és rossz szokásait, biológiai jellemzőit vettük nagyító alá. Próbáltuk megbecsülni egy medencecsontból a valaha élt embertársunk nemét és korát…Délután a 16.10-kor induló Intercity-vel jövünk haza. A szülők már várták 19 óra előtt a szombathelyi vasútállomáson a gyerekeket, és mosolyogva hallgatták a lelkes élménybeszámolókat.
Igen örömteli érzés látni, hogy mennyi élménnyel, látnivalóval lettek gazdagabbak a diákok! Ez volt a cél…

Köszönöm kedves kollégáim, dr. Bíró Zoltánné és Kiss Lajos Csaba segítségét a kíséretben, felügyeletben.

2016-10-14
ALSÓ TAGOZATOS, ISKOLAI CSALÁDI SPORTNAP ÉS GESZTENYSÜTÉS
Emlékezetes péntek délután Október 14-én a tanítást követően gesztenyesütést szerveztünk az udvaron.

András bácsi irányítása mellett a gyerekek is kivehették részüket a munkálatokból. A megsült csemegéket vidáman majszolgatták iskolánk tanulói.
15 órától kezdetét vette az iskolai családi sportnap az alsó tagozatosoknak. Zenés bemelegítéssel kezdődött a program, Terjék Betti edző mozgatta meg a gyerekeket és a szülőket. Ezután hat akadálypályán próbálhatták ki a résztvevők ügyességüket és kitartásukat. Nem a versenyzésen volt a hangsúly, hanem az örömteli mozgáson. A rendezvény az osztályok közötti kidobóval ért véget.
Aki a sok mozgás közben megéhezett, vagy megszomjazott, a büfében csillapíthatta éhségét és szomjúságát.
Köszönjük a kollégák és a szülők segítségét!

2016-10-13
GYŐZELEM A XIV SOS LABDARÚGÓ KUPÁN:
Október 13-án, csütörtökön vett részt IV. korcsoportos focicsapatunk a Béri Balog Ádám Általános Iskola tornatermében megrendezésre kerülő SOS kupán.

Öt csapat részvételével került lebonyolításra a torna.

Résztvevő csapatok: Árpád-házi Szt. Margit Ált. Isk., Béri Balog Ádám Ált. Isk., SOS Gyermekfalu, Dr. Nagy László EGYMI, Bersek József Ált. Isk.

Eredményeink: Bersek-Árpád-házi 8-0, Bersek-Balog 2-0, Bersek-Dr. Nagy László 6-0, Bersek- SOS 5-0

Csapattagok: Mercs László 8.a,Preisz Roland 8.a,Horváth Richárd 8.a,Balogh Martin 8.a,Borsos Bálint 8.b,Réti Marcell 8.b,Bella Alex 8.b,Őri Kilián 8.b

Különdíjban részesült Horváth Richárd, mint a torna legjobb játékosa.
Gratulálunk csapatunknak, végig fegyelmezetten játszva, kapott gól nélkül lett első a kupán!