Alapítvány a Bakonyszombathelyi Általános Iskoláért

2884 Bakonyszombathely Kossuth út 55.
06 34/559-031
Nem található
2001
Pintérné Ballabás Márta
18611650-1-11

Bevétel 2015 : 1 263 000 Ft

Bevétel 2014 : 1 325 000 Ft

1% összege 2015: 507 027 Ft A NAV kedvezményezettek táblázat szerint.

Igen

Korszerű, színvonalas, az oktató-nevelő munkában felhasználható eszközök beszerzéséhez, környezeti-tárgyi feltételek a szabadidős programok /szakkörök, színházlátogatások, táborok, kirándulások/ megszervezése,támogatása a Benedek Elek Általános Iskola hátrányos helyzetű tanulói számára.
Adószámunk: 18611650-1-11
Kérjük támogassa Ön is adója 1%-val az alapítványunkat.

Alapítvány Kuratóriuma.

Korszerű, szinvonalas, az oktató-nevelő munkában felhasználható eszközök beszerzéséhez, környezeti-tárgyi feltételek a szabadidős programok /szakkörök, színházlátogatások, táborok, kirándulások/ megszervezése,támogatása a Benedek Elek Általános Iskola hátrányos helyzetű tanulói számára.

Cél szerinti támogatás összege:479 000 Ft ,az 1% összege:507 000 Ft.

A Bakonyszombathelyi Általános Iskloában tanuló gyermekeknek ,a tanórán kívüli és szabadidős foglalkozások színvonalas megvalósításának elősegítése ,
illetve az oktatás környezeti-táfgyi feltételeinek javítása.
Ennek érdekében a közérdekü alapítvány segítséget nyújtott

-A szabadidős programok( szakkörők,színházlátogatások,kirándulások,táborok,)
megvalósításához. 202 000 Ft.

-Az iskola környezeti-tárgyi feltételeinek javításához. 277 000 Ft.

Cél szerinti támogatás összege:1 300 000 Ft, az 1% összege:385 000 Ft

illetve az oktatás környezeti-táfgyi feltételeinek javítása.
Ennek érdekében a közérdekü alapítvány segítséget nyújtott

-A szabadidős programok( szakkörők,színházlátogatások,kirándulások,táborok,)
megvalósításához. 450 000 Ft.

-Az iskola környezeti-tárgyi feltételeinek javításához. 850 000 Ft.

2016-10-13
FELHÍVÁS

2016. október 13-án (csütörtökön) 13 órától az iskola melletti parkolóban

Papír-és elektromos hulladékgyűjtést szervezünk.

Kérjük a tisztelt Lakosságot, segítsék a gyerekek munkáját!

az iskola diákönkormányzata

2016-09-30
Benedek Elek-nap.

Benedek Elek-nap.

Szeptember 30-a a nagy mesemondó, mesegyűjtő, Benedek Elek születésnapja, ami egyben a magyar népmese napja is. Iskolánk büszkén viseli nevét, ezért minden évben egy rendhagyó nap keretében emlékezünk meg névadónkról. Benedek Elek munkásságával felbecsülhetetlen kincset hagyott ránk, életútjával pedig a hazaszeretet üzenetét közvetítette felénk. Az idei alkalom különleges volt, hisz már 10 éve viselheti iskolánk Benedek Elek nevét. Tehát jubileumi, 10. Benedek Elek-napot ünnepelhettünk. A délelőtt folyamán ünnepségen köszönthettük meghívott vendégeinket, köztük a felvidéki Gúta város magyar tannyelvű alapiskolájának küldöttségét, valamint az ácsteszéri és bakonyszombathelyi óvódásokat. Az ünnepség keretében névtáblát is avattunk .

2016-09-19
Ökoiskolai hírek.

A Világ Legnagyobb Tanórája idén is megrendezésre került a 2016. szeptember 19-ével kezdődő héten. Idén az ENSZ által azonosított 17 globális célon túl az 5. cél, a nemek közötti egyenlőség került áttekintésre. A Világ Legnagyobb Tanórája egy globális oktatási projekt, amelyhez számos ország csatlakozott a világ minden részén egy időben. Magyarország is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy a Tanóra hetében minél több általános iskolában, minél több osztályban megtartsák ezt a tanórát. Iskolánk felső tagozatosai is részt vettek a projektben. Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a 17 újonnan megfogalmazott globális célját szeretné megismertetni a Föld lakóival. A célok iránymutatásként szolgálnak arra, hogy 15 éven belül jelentős és mélyreható változások következzenek be, így biztosítva a jelen generációk szükségleteit anélkül, hogy veszélyeztetnénk gyermekeink jövőjét. A globális célok a fenntartható fejlődést szolgálják, és a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani többek között a mély szegénység felszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, a minőségi oktatás biztosításával és a környezetünk védelmével.

Budáné Deák Anita

Idegen nyelvi tábor.

Iskolánk a tavalyi tanévben sikeresen pályázott a TÁMOP- 3.1.4.C-14/1 kódszámú pályázati felhívásra „Kulcskompetenciák fejlesztése tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeken keresztül a Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskolában” címmel. Vállalnunk kellett, hogy a pályázat fenntartási időszakában az akkor megrendezett programjainkat fenntartjuk, vagyis a továbbiakban is folytatni fogjuk. A programok közt szerepelt egy nyári idegen nyelvi (angol és német) tábor is. Erre közvetlenül a tanév befejezését követően került sor június 27-e és 29-e között 25 tanuló és 4 pedagógus részvételével. Délelőtt nyelvi foglalkozások voltak 0Kovácsné Sándor Éva, Panákné Miszlai Margit, Horváth-Gál Zsófia és Mrázik Tibor nyelvtanárok vezetésével. Az idei tábor témája a „falu – város” címet viselte. A foglalkozásokon nemcsak tanulás folyt, hanem sok játék, ének színesítette a nyelvtanulást. Az órák után kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek. A tábor utolsó napja különösen emlékezetes marad, ugyanis a kisbéri „Mini Magyarországot”, a Kiskastélyt, az ászári Jászai Mari Múzeumot, a híres borpincéket és a skanzent tekintették meg.