A Nyolcosztályos Bocskai István Gimnáziumért Alapítvány

4220 Hajdúböszörmény Bocskai tér 12.
06 52/229-368
Nem található
1994
Bácsiné Polyvás Imola
18544660-1-09

Bevétel 2015: 819 000 Ft

Bevétel 2014: 489 000 Ft

1% összege 2015: 155 147 Ft. A NAV kedvezményezettek táblázat szerint.

Oktatástechnikai eszközök beszerzésének elősegítése. Pedagógusok továbbképzésének támogatása. A gimnáziumi tanulók versenyeztetése. A diákok üdültetésének támogatása. Tehetséggondozás és kiváló tanulók jutalmazása.
Támogassa Ön is adója 1% -val az alapítványunkat.
Az Alapítvány Kuratóriuma.

Cél szerinti támogatás összege: 318 000 Ft ebből az 1% összege:155 000 Ft.

A Gimnázium tanulóinak versenyeztetése
Tehetséggondozás a kiváló tanulók jutalmazása
A versenyekre felkészítő tanárok munkája során felmerülő költségek megtérítése.
Pedagógusok továbbképzésének támogatása .
Oktatási eszközök beszerzése.
-Diákok és pedagógusok jutalmazása: 243 000 Ft.
-Hirdetés : 17 000 Ft.
-Jubileumi emlékkönyv költségei: 58 000 Ft.

Cél szerinti támogatás összege: 249 000 Ft . az 1% összege:433 000 Ft.

A Gimnázium tanulóinak versenyeztetése
Tehetséggondozás a kiváló tanulók jutalmazása
A versenyekre felkészítő tanárok munkája során felmerülő költségek megtérítése.
Pedagógusok továbbképzésének támogatása .
Oktatási eszközök beszerzése.
-Diákok és pedagógusok jutalmazása: 249 000 Ft.

2016-10-19
Legjobb felkészítő tanár

Pálfi Gyula tanár úr a legjobb felkészítő tanár díját nyerte el a XI . Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton

2016-10-19
Bemutató az NI-nál
Gimnáziumunk Robotika Tehetséggondozó Műhelye meghívást kapott az NI Hungary 15 éves születésnapjára.

Iskolánkat 9 diák Forgács Benjámin, Barak László, Ecsedi Boglárka, Némethi Bence, Mező Sándor, Kocsis Mátyás, Sztéló Zsanett, Borsi András, Csorba István és Oláh Tibor tanár úr képviselte. A rendezvényen lehetőséget kaptak arra, hogy intézményünkben folyó komplex műszaki tehetséggondozást bemutassák.

2016-10-12
Jeles pedagógusaink emlékére

A Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület az idén is közreadta a Pedagógusok arcképcsarnokát. A gyűjteményes sorozat immár 16. kötetébe gimnáziumunk két egykori tanárának portréja is bekerült: a Csiha Lászlóra való emlékezést Gyulai Edit szerkesztette, dr. Tóth Elekné arcképének vázlatát Balla Sándor állította össze.  Az egyesület névadója születésének 125. évfordulójára kiadott egy kis füzetet is. Ebben gyűjtötték össze azokat az előadásokat, amelyek Karácsony Sándor pedagógiai munkásságát ismertették meg a tagsággal. Ezek között olvasható Csiha László 2013. március 20-án elhangzott előadása A magyar észjárásról. A kiadványok a gimnázium könyvtárában is olvashatók, csakúgy mint az Arcképcsarnok korábbi kötetei számos böszörményi pedagógus írott arcképével.

2016-10-12
II. Versenyképes Oktatás Konferencia
A versenyképes oktatás megteremtéséről rendezett konferenciát az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016. október 11-én, Budapesten az Akvárium Klubban.

A konferencián 6 tanuló, valamint 2 pedagógus a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumot képviselve vehetett részt. A rendezvényen való részvételi lehetőséget a „#Tudsz Jobbat!” elnevezésű pályázat...on való sikeres szereplésért mi, a gimnázium tanulói, Ecsedi Boglárka és Forgács Benjámin nyertük el.
A konferencia célja az volt, hogy a közoktatásban leginkább érintett személyek, azaz mi, a diákok fogalmazhassuk meg a jelenlegi problémákat és azokra vessünk fel lehetséges megoldási ötleteket, javaslatokat. A konferencián egy kerekasztal beszélgetésben vett részt többek között néhány diák és Palkovics László oktatásért felelős államtitkár is, aki kiemelte, hogy a diákokat fel kell készíteni arra, hogy a jövőben többször kell majd új dolgokat megtanulniuk. Egyetértett a beszélgetésen résztvevő diákokkal abban, hogy változtatás szükséges az oktatásban, erre példaként a tanulók leterheltségének csökkentése merült fel. Problémákra kínál megoldást a várhatóan 2018-ra elkészülő új nemzeti kerettanterv, melyről az egyeztetések már januárban megkezdődtek - mondta Palkovics László, valamint érdekességként hozzátette, hogy az elkövetkező tizenöt-húsz évben annyi új szakma jelenik majd meg a piacon, hogy a mostani diákok kétharmada olyan munkakörben fog dolgozni, amely ma még nem létezik.
A kerekasztal beszélgetést követően a konferencián résztvevő tanulóknak és tanároknak a helyszínen kiállító vállalatok és cégek mutatkoztak be, akiktől megtudhattuk, hogy manapság mennyire fontos a szaktudás mellett a munkavállaló motivációja, a csapatmunkára való hajlandósága és annak során elsajátított képességei és a kreativitása.
A konferenciát a MaryPopkids együttes koncertje zárta.
Mindannyian nagyon jó tapasztalatokkal tértünk haza, kiemelve azt, hogy mi is segíthettük a magyar közoktatás minőségének javítását, a mi nézőpontunk ismertetésével.
A rendezvényen való részvételi lehetőséget ezúton is kiemelten köszönjük az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamarának és Hajdúböszörmény város önkormányzatának.

Forgács Benjámin
Junior Templeton Fellow